Du er her: Forsiden / værd at vide om vores vinduespolering

Værd at vide

OM VORES VINDUESPOLERING

Info om vores rentvandssystem

Vores system er et såkaldt omvendt osmoseanlæg med en di filtration til sidst. Det lyder måske indviklet med et omvendt osmose filtrering men dybest set handler det blot om en filtreringsteknik, hvor man frasortere ioner og opløste stoffer fra vandet og dermed ender med de rene vandmolekyler.

Vandet bliver renset så kraftigt at værdien falder til 0.0 ppm, hvor alm vandhane vand i Danmark normalt har en ppm værdi fra 250 – 500 ppm. Urenheder i alm vandhane vand efterlader striber og kalkskjolder på vinduet. Når vi bruger vand, som har en ppm på 0 bliver det så effektivt, at der ikke er brug for sæbe eller andre kemikalier. Desuden falder ph værdien til ca 5.3 ph og dette gør, at også karme, især hvide karme, bliver renset yderst effektivt.

Omvendt osmose filtreringstekniknikken har været kendt siden 1950. Et omvendt osmose system består typisk af mellem 3 – 6 filtre heriblandt en membran og et di filter. Membranen er det klar dyreste filter og man forsøger, at filtrere så mange urenheder i vandet inden man kører igennem membranen for, at forlænge levetiden og omkostningerne.

Vinduespudsere bruger så deres rentvandssystemet ved, at producere vandet. Dette foregår typisk på et lager eller andet, for så derefter at fylde vandet i en tank i bilen. Derefter kan vandet fra bilen så pumpes ved hjælp af en 12 volts pumpe ud igennem de teleskopstænger vinduespudserne bruger. Vinduespudsere sparer typisk tid når de pudser vinduer ved hjælp af et rentvandssystem, men der er også mange udgifter forbundet med maskinerne / filtrene og vedligehold osv – typisk vil prisen være billigere end hvis man skulle pudse vinduerne traditionelt fra en lift.

Der er også andre grunde til at vinduespudsere i dag bruger rentvandsanlæg uden brug af stige eller lift. I mange lande er brugen af høje stiger allerede forbudt og man forventer også med, at reglerne bliver strammet betydeligt i Danmark. Det har altid været kendt, at vinduespudser faget var i høj risiko niveau og derfor tager vi de tiltag der er nødvendige og mulige for, at skabe en sikker dagligdag for os selv.

Fordelene:

 • Når vi renser dine vinduer får du samtidigt skyllet karme og rammer
  Resultatet holder længere end traditionel vinduespolering, og gør vinduerne mindre modtagelige for snavs
 • Metoden er meget miljøvenlig. Vi bruger hverken kemi eller sæbe.
  Metoden er meget effektiv da vandet har en ph på 5.2 – 5.6 og derfor opløser skidt og snavs yderst effektivt.
 • Vinduespolering med rentvandssystem udføres næsten altid fra jorden og derfor slipper vi for at leje lifte til opgaven.
 • Vi kan nå 18 meter op med vores rentvandssystem. Det svarer typisk til en 3 sals højde.
 • Metoden er tidsbesparende i forhold til traditionel vinduespolering på større glasfacader / glaspartier.

Ulemperne:

 • De første to gange vi udfører vinduespoleringen bliver resultatet ikke 100 procent iorden. Dette skyldtes at gamle sæbe rester først skal skylles ud af glassets overflade.
 • Metoden er ikke til brug på ældre skrøbelige vinduer.
 • Når vi udfører vinduespolering med rentvandssystemet kan det ikke undgås, at vi drypper ned på vinduerne nedenunder. Vandet er renere end regnvand, men beboer i underetagen kan føle sig provokeret af dette, så det er en god ide at informere beboerne i etagen nedenunder eller få alle i byggeriet med i en økonomisk aftale om vinduespoleringen.
 • I de meget kolde vinter måneder, hvor temperaturen er under 0 grader kan vi ikke bruge rentvandssystemet. Heldigvis er det kun sjældent at det hele døgnet er hård frost.